Rekor Marc Marquez selain Raja Motogp Termuda 2013 [ The Record Breaker ]

rekor marquez, sudah banyak dibahas blogger senior, bahas lagi ah,,,,,,

sudah pada tahu kan juara dunia motogp termuda,, marc….. marquezz 93 semut ( entah semut item, semut merah, semuat gatal, semut api, semuat merah atau semut angkrang ) pokoke semut… apa saja record yang udah di pecahkah oleh om marc marquez……..

yuk kita intip recor apa saja yang telah di gigit sampai pecah oleh semut marc marquez 93 ….


Records for the 2013 season

– Marquez is the first rookie to win the premier class world title since Kenny Roberts became 500 World Champion in 1978

– At the age of 20 years and 266 days Marquez is the youngest rider to win the premier class world title, taking the record from Freddie Spencer who was 21 years and 258 days of age when he won the 500 title in 1983, also riding a Honda

– Marquez is just the fourth rider in the 65-year history of Grand Prix racing to win world titles in three different categories, along with: Mike Hailwood, Phil Read and Valentino Rossi

Rekor-rekor utama Marquez dalam satu musim:
1. Rookie pertama di balap sepeda motor kelas primer yang langsung juara di musim perdana semenjak Kenny Roberts menjadi juara dunia 500 pada tahun 1978.
2. Juara dunia termuda dengan usia 20 tahun 266 hari. Dia memecahkan rekor Freddie Spencer yang memenangi balap 500 pada 1983 di usia 21 tahun 258 hari.
3. Rider keempat dalam sejarah 65 tahun Grand Prix yang memenangi tiga kategori berbeda, bersama Mike Hailwood, Phil Read, dan Valentino Rossi.

2013 records en route to the title

– At the opening race of the year in Qatar, Marquez became the fourth youngest rider of all-time to finish on the podium in the premier class of Grand Prix racing, after Randy Mamola, Eduardo Salatino and Norick Abe

– At the first race of the year, Marquez set a new record for being the youngest rider ever to take the fastest lap of the race in the premier class, at the age of 20 years and 49 days. The previous record holder was Freddie Spencer, who was 20 years and 161 days old when he had his first race fastest lap in the 500 class at Misano in 1982

– His win at the Grand Prix of the Americas, at the age of just 20 years and 63 days, made him the youngest ever rider to win a premier class Grand Prix, taking the record from Freddie Spencer who was 20 years and 196 days old when he won the Belgian 500 GP at Spa-Francorchamps in 1982

– Qualifying on pole position in Austin, at the age of 20 years and 62 days, made Marquez the youngest ever rider to qualify on pole in the premier class, taking the record from Freddie Spencer who was 20 years and 153 days old when he qualified on pole for the first time in the 500 class at Jarama in 1982

– The victory in Austin also made Marquez the youngest ever rider in the 65-year history of World Championship Grand Prix racing to have won in three different classes, taking the record from his teammate Dani Pedrosa who achieved this at the age of 20 years and 227 days when he won in China in 2006

– Marquez is the first rider to have won on either their first or second start in the premier class for 15 years, since Max Biaggi won on his 500 debut at Suzuka in 1998

– He is the first rider since Jorge Lorenzo in 2008 to finish on the podium in his first two races in the premier class

– After podium finishes at the first two races, Marquez had joint leadership of the Riders’ Championship with Jorge Lorenzo and is the youngest rider ever to lead the premier class standings, taking the record from Jorge Lorenzo who headed the championship after winning at Estoril in 2008, at the age of 20 years and 345 days

– The win in Austin also gave Marquez the record of being the youngest ever rider to take back-to-back podium finishes in the premier class, taking the record from Randy Mamola who finished on the podium in Spain and then France in 1980, at the age of 20 years and 197 days.

– At the Spanish Grand Prix, Marc Marquez – at the age of 20 years and 77 days – became the youngest rider to finish on the podium at three successive premier class GP races, taking the record from Jorge Lorenzo who was 20 years and 345 days old when he has his third successive podium in 2008

– At the French Grand Prix, he became only the second rider to finish on the podium in his first four races in the premier class; the other rider to have achieved this was Max Biaggi in 1998

– The victories by Marc Marquez at the Sachsenring and Laguna Seca give him the record of the youngest rider of all-time to win back-to-back races in the premier class of Grand Prix racing, at the age of 20 years and 154 days, taking the record from Freddie Spencer who was 21 years and 104 days old when he won in South Africa and France in 1983, riding a Honda

– His wins at the Sachsenring and Laguna Seca also made Marquez the first rookie in the premier class to win back-to-back races since Kenny Roberts, in Austria and France in 1978

– His win at Indianapolis made Marquez only the second ever rookie in the premier class to win three successive GP races; the other is Kenny Roberts, who won in Austria, France and Italy in 1978

– The victories by Marquez at the Sachsenring, Laguna Seca and Indianapolis give him the record of the youngest rider of all-time to win three successive races in the premier class of Grand Prix racing at the age of 20 years and 182 days, taking the record from Freddie Spencer who was 21 years and 125 days old when he won in South Africa, France and Italy in 1983

– His win at the Czech GP gave Marquez the record of being the first rookie ever in the premier class to win four successive GP races

– His win at MotorLand Aragon was the sixth win of the year – the greatest number of wins ever in the premier class by a rookie rider

– The victories by Marc Marquez at the Sachsenring, Laguna Seca, Indianapolis and Brno give him the record of the youngest rider of all-time to win four successive races in the premier class of Grand Prix racing, at the age of 20 years and 189 days – a record previously held since 1962, set by Mike Hailwood at the age of 22 years and 139 days

– Marquez has finished in the top three 16 times in 2013 – the greatest number of podium finishes ever by a rookie in the premier class

– He has qualified on pole position nine times in 2013 – the greatest number of pole positions ever by a rookie in the premier class.

– His points’ total of 334 is the greatest number of points ever achieved during a rookie se

ason in the premier class

Rekor marquez menuju juara dunia 2013

– Pebalap termuda keempat dalam sejarah yang finish podium di balap pembuka (Qatar) setelah Randy Mamola, Eduardo Salatino, dan Norick Abe.
– Pebalap termuda peraih fastest lap dalam kelas primer di usia 20 tahun 49 hari. Rekor sebelumnya dicetak Freddie Spencer, saat itu berusia 20 tahun 161 hari di Sirkuit Misano pada 1982.
– Pebalap termuda memenangi balapan kelas primer (dicetak pada GP Amerika) dengan usia 20 tahun 63 hari. Rekor sebelumnya dicetak Freddie Spencer di usia 20 tahun 196 hari yang memenagi GP 500 di Belgia (Spa-Francorchamps) pada 1982.
– Pole position termuda (dicetak di Austin, AS) ketika usia menginjak 20 tahun 62 hari. Rekor sebelumnya oleh Freddie Spencer dengan usia 20 tahun 153 hari di Jarama 1982.
– Kemenangan di Austin juga membuatnya menjadi pebalap termuda yang menang dalam tiga kelas berbeda, melewati rekor Dani Pedrosa di usia 20 tahun 227 hari yang saat itu dicetak di China, 2006.
– Meraih podium di dua balapan pertama di kelas primer, sama seperti Lorenzo.
– Pemimpin klasemen termuda, memecahkan rekor Lorenzo saat memimpin klasemen setelah menang di Estoril pada 2008.
– Peraih podium tiga kali berturut-turut dengan usia termuda. Rekor sebelumnya dipegang Lorenzo.
– Podium empat kali berturut-turut dengan usia termuda. Memecahkan Rekor Biaggi di 1998.
– Menang dua kali berturut-turut dengan usia termuda, memecahkan rekor Freddie Spencer.
– Rookie termuda menang dua kali berturut-turut mengalahkan Kenny Roberts.
– Menang tiga kali berturut-turut dengan usia termuda, mengalahkan Freddie Spencer.
– Rookie termuda menang tiga kali berturut-turut mengungguli Kenny Roberts.
– Menang empat kali berturut-turut, rookie pertama dan pebalap termuda yang mampu melakukannya.
– Menang enam kali dalam setahun. Tidak ada rookie lain yang sanggup melakukannya.
– Berada di podium 16 kali. Belum ada rookie yang sanggup menandingi.
– Pole position sembilan kali dalam semusim. Juga belum ada rookie lain yang melakukannya.
– Total poin 334, angka tertinggi yang diraih rookie dalam semusim.

 


record yang sempet ane lihat 😀

waw, baby alien champ on the board….   pemecah rengkot a.k.a The record Breaker….

mayan jadi saksi sejarah, bisa di ceritakan anak cucu 😀

ada yang mau beli kaosnya?

semoga berguna

sumber : motogp.com ( disini )

41 KOMENTAR

  1. catatan world campion marc sangat unik :

    di kelas 123 : World Champion di tahun ke 3
    di kelas Moto2 : World Champion di tahun ke 2
    di kelas MotoGP : World Champion di tahun ke 1

    3…………2………………..1…………..GO!!! MM93

    • khan hohe bilang pas race di aus,

      dah impas, karena didsikualifikasi

      jadi ngak ada cerita karena lawna cidera om.

      2012 juga pedro ama stoner cidera, hohe yg jurdu

      • jgn kan para rider GP yg sgt profesional. kita aja jg gitu,” berat skali mengakui klebihan org lain n brat skali mngakui kekurangan diri sndiri”, shg byk alasan untuk pmbenaran. bayangkan M Marquez dimugello tdk finish, d australia kna blackflag, penalti point total 3 point. jk dtotal smuanya M Marquez dah ngepoor point byk bgt. kalah y kalah, juara y juara

    • beruntung itu juga merupakan salah 1 syarat menjadi juara mas…….jangan sepelekan faktor keberuntungan!!

      1. Skil bagus
      2. Motor+mekanik OK
      3. Sirkuit mendukung
      4. dan faktor penentu adalah keberuntungan!!!!

      • betul bro kberuntungan mmg ada, jk M marquez beruntung tdk kna blackflag mngkin gk perlu ikut race trakhir kali ya??? saking beruntungnya marquezz podium lebih byk, cuma d mugello sama d australia aja gk podium n pebalap lain gk beruntung semua kali pdhl rookie masih bau kencur ama kunyit

  2. keberuntungan jd syarat untuk jd juara dunia…emilio alzamora (manajer mm ) prnah juara dunia 125 apa 250 cc tanpa pernah juara seri sekali kali acan ,doi cm unggul 1point dr marco melandri yg bbrapa x juara seri..pokoe suka ga suka mm juara dunia yg spectacolo..

  3. pantas saja usulan Honda agar rookie boleh langsung gabung tim pabrikan diterima Dorna, ternyata iming-imingnya The New Legend dengan pemecahan berbagai rekor! dan terpenting dia bakal orang Spanyol!!!

  4. Disinyalir yamaha thn depan lagi pusing pusing. kmren pusing lagi contek SSG Honda. skrng udah contek eh malah pembalapnya kalah juga…. cpek dh

  5. Buka blog nya triatmono.info kok ulasan marquez juara berat hati banget , membandingkan dengan sewaktu Lorenzo , Stoner , dan rider lainnya sewaktu juara marquez dibilang ga ada apa2nya gara2 cuma 6x juara musim ini & bisa langsung masuk team utama , namanya juga rookie masih belajar untuk lebih baik ,rekor banyak pecah apa ga hebat tuh ? heran itu orang dari dulu benci bgt sama yg namanya Honda (CMIIW)

  6. JL tdk dr team satelit dahulu ttp langsung d team Yamaha Factory Racing (Pabrikan) sama spt M marquezzz , mmg M Marquezz punya bakat lbh. jd gk usah me judge M marquez d enakkan (JL jg d enakkan).

  7. Thomas Hearns termasuk jangkung sekali di kelas welter, penampilannya yang lain dari pada yang lain membuatnya lebih populer dan pengagumnya menyebutnya ”Hit Man”, Dengan Marvin Hagler, Roberto Duran, dan Sugar Ray Leonard mereka adalah bintang ring tinju pada dekade 80-an.

Tinggalkan Balasan